HISB: desu! @ Comic Fiesta 2011


My teaser for desu! @ Comic Fiesta 2011.
Inspired by Ryoko Hirosue's dame video




HISB: Shit Girls Say.



Not bad. Pretty spot on.
I lost it at " Did I lock the door?".
Berhenti. Fikir jap.
"Yes.."

Dan part yang berusaha cari barang yang bersepah dalam bag.
So perempuan!!

Kalau ada benda aku cakap tak sangat pun, but most of my girlfriends do say those things.

Girls, aren't we cute ?
"I KNOW, RIGHTTTT?"


HISB: Komik Rage Ojamoja: 6


PMS is more complicated than just a mood. Men will never understand! Now now, why don't you go sit in the corner and STFU, and as a reward, I will make you the best sandwich ever. =P


HISB: Komik Rage Ojamoja: 5

Lama gila tak buat komik rage. Best jugak guna untuk perli-perli orang. Ini hanyalah dari pandangan general aku di dunia twitter yeh. Jangan makan dalam. Sesiapa pun boleh terasa. Aku pun boleh terasa. Tapi aku lock twitter aku. =P Pesanan penaja; lock lah twitter anda jika anda tidak mahu jadi sangat transparent kepada stalkers. Stalkers akan sentiasa ada. At least kalau lock, stalkers kena berusaha sikit lah kan nak stalk. Baru stalker tegar. =)

HISB: Name-dropping.


#rantsukasukaheyhey

Kenapa aku tidak akan menganggap muzik/entertaiment stuff sebagai "serious business"?


Proses penciuman bontot sana sini adalah amat perlu.

Puja memuja.

Oh please lah.

Dalam tangga korporat pun aku perlu cium bontot sana sini.Takkan dalam benda yang aku anggap sukasukaheyhey pun perlu cium bontot sana sini, memang lemak lah. Nasib baik bukan punca rezeki, dan tidak lah kemaruk nak naik tangga glamer sampai ke puncak.So it's kinda annoying when those people who think they are "in the scene", dropping names like there's no tomorrow. Be whatever you want bitches, I don't fucking care. But, please, less talk, more action, that's the way it should be. =)

Yes, I know show business is a very serious business. But sorry, if it's not related to bombastic science, or philosophy, I won't take it seriously, so don't bother to impress me with your name-dropping stories. Unless kau cakap kau kenal personally dengan Neil Tyson ke, late Carl Sagan ke, Bill Nye ke, then come to me bebeh, I want to listen to your name-dropping stories.

I'm such a hipster.

Hipster informasi.

If you tell me you play musical instrument, OK,I admit, it will turn me on, a little bit. But if you tell me you read (non-fiction, intelligent) books and know about things most people rarely know, guess what? I will cum right away.

Problem?

HISB: If I were a parent



Kalau kau jadi ayah dia, kau jawab apa?
Kalau aku, "Jap mak nak google jap ek." *bawa keluar smartphone* "Oh, matahari memanaskan tanah jadi udara dekat dengan tanah panas, dan naik ke atas, so every time pergerakan udara dari bawah ke atas, maka terjadi lah angin!"

Haha itu kalau aku rajin.
Kalau aku tak rajin.

"Sebab kuasa Allah S.W.T."

Or paling malas, guna je version ayah Calvin.

Ah when I was little, I rarely asked this kind of question.Sebab masa kecil aku senyap, suka observe and fikir. Sebab bila aku tanya mak aku, "Mak dari mana baby keluar"?. Dia tak jawab. So aku pun assume baby keluar dari pusat dan aku ingat baby automatically terjadi lepas someone tu bersanding. Dan lepas itu aku malas nak tanya dah. Sebab mak aku tak melayan. *muka kesian kena ignore* Best jadi budak-budak, kita boleh sukasukaheyhey assume, apa sahaja. Tidak perlu ada rasional atau logik. Sampai aku umur 10 tahun. Kakak aku (yang baru meninggal hari tu), melahirkan anak first dia. Dia beritahu aku baby keluar dari vagina.The eff. And fast-forward, my first job, involved tengok orang beranak. Gross. Seriously. Dan dengan bangganya aku ingin berkata, aku dah tengok banyak vagina berdarah. Hahaha.


Selamat hari Jumaat. =)

HISB: Tramampoline! Tramampoline!


Saw this video posted online in a thread:



And someone commented in the same thread:

Thought of this immediately..




And the OP(original poster) commented:

I couldn't help but make it so.

So he posted this video




HAHAHAHAHA. OMG INTERNET PEOPLE, Y U SO RANDOM?
YOU MAKE ME SMILE LIKE A MAD WOMAN.

THANK YOU.

And yes, I'm easily amused.

HISB: Just friends.



Loophole dalam video ni, they are college kids, so yeah guys around that age memang cepat suka kat perempuan. And perempuan pulak memang suka mencari perhatian.That's why it's hard for them to be "just friends". Level of libido masih tinggi. Masih jakun dengan perempuan. =P

For girls yang cakap yes, er maybe mereka ini friendzone lelaki-lelaki yang tidak attractive.
Sebab itu senang je cakap yes.

Hahaha.


I don't know.
What say you?

Platonic relationships, do they really exist?

HISB: Tia mengandung.


Wanita 28 tahun (dengan muka nak mintak penampar) dan kucing-kucing.

Tia


Willie



Kalau ada kondom untuk kucing dah lama aku beli.
Kerana kondom kucing tidak wujud, tiada jalan lain, kena hantar Willie pergi neuter lah.
Aku tidak mahu pisang berbuah dua kali dengan cerita-cerita kelapa ditebuk tupai.

Selalunya orang hantar kucing untuk neuter kat mana ek di lembah klang ni?


And while aku tengah semangat camwhore.
Guess what I'm gonna wear for CF?
A 15 ringgit dress. Yep it's that cheap.
Well desu! actually has a theme for CF.
Kau tengok je dress aku ni and imagine me with pigtails.
Rasanya boleh teka kut character mana. Walaupun baju tidak exact sama.
Tapi minah tu punya baju selalunya pink and yeah she always has her hair in pigtails.

Mm boleh teka tak?

Btw muka sedih sebab, aku gemok sangat.
Macam nak koyak baju tu.
Sedih.

I wish I were smaller and thinner.



HISB: Calvin is always right.

Haha maybe I should tape up this strip somewhere in the office and my room.
Y'know just to justify my procrastination on doing things.

I have japanese lyrics to hafal.

Christmas gifts to buy.
A costume to look for.
Reports to submit.
A teaser to shoot


But what I really want to do all day is guling-guling with my fluffy cat.

Seriously.

Last-minute panic, I think I will see you next week ok.

Now let me guling-guling.

=)

HISB: Jenis-jenis perempuan dalam anime.

Ada beberapa orang cakap saya jatuh dalam kategori tsundere.
Entah lah labu.
Tapi yang pasti bukan yandere.

HISB: Definition of narcissism.


Mm do you excessively love yourself?
Maybe you should get a suit made with your name as pinstripes.

HISB: Loyal pet is loyal.



This video made cry. In this video, is a funeral of a Navy SEAL who was killed in Afghanistan. His dog Hawkeye laid next to his coffin throughout the whole funeral. This reminds me of this one Futurama's Jurassic Bark and ermm.. Hachiko!! Did I tell you that I'm really emotional when it comes to pets especially dogs?

I guess Robert Brault was right when he said
"The difference between friends and pets is that friends we allow into our company, pets we allow into our solitude." =( OK, excuse me while I hug my furry friend *cari Willie*. Bye.

HISB: Reality check.


Reality sucks. But what can we do to beat its suckiness ? Just keep smiling of course. =)


School Portrait (2011) from Michael Berliner on Vimeo.


Bila jatuh, kita bangun balik.


#petuakelihatanmudamacamojamoja

HISB: One-Sided


I hate this kind of one-sided comic .The reverse of this comic should be the guy saying in the end "It's going to be such a shame when I dump you because I haven't "lived" enough and want to bang lots of random chicks before I settle down"

Memang perempuan ke je selalu jahat?

Mana ada!!!




I always believe it's a two-way street bebeh. Both sides can be assholes.

Source: Bob-Rz

HISB: Ada manusia tidak faham lawak internet.


#cuerandomrant

Hari ini aku ternampak satu komen yang sangat facepalm di wall aku.

Er.

Kadang-kadang aku suka share benda kat facebook sampai lupa sesetengah orang hidup dia bukan di internet. Jadi ada lawak internet dia tak akan faham. Jadi dia akan buat assumption macam dia faham. Dan assumption dia selalu nya what the fuck. Buat aku ternganga.

Ye, agak sangat obvious melalui blog dan di social network. aku adalah manusia yang addicted dengan dunia internet. Sekiranya kebebasan untuk aku meng-google ditarik dengan serta merta, aku mungkin akan mengalami reaksi asphyxiation dan rebah jatuh ke tanah, dan keluar buih-buih putih di mulut ku. Yep, it's that serious.

Ok back to that certain facepalm comment;

Aku tidak salahkan dia. Sebab sebelum pre-pop-internet-culture, aku pun sangat lah seriousa. Semua benda nak fikir seriousa sajor. Tak percaya tanya desu! Thanks to them aku memahami sedikit demi sedikit mengenai dunia internet yang gila ini. Sekarang Alhamdullilah, aku dah boleh lah jadi hipster sikit ( tahu benda sebelum ia menjadi mainstream) =P

Adakah ini bermaksud aku berjaya men-troll satu manusia di internet? Sebab aku hanya share something yang sangat random dan funny (from my POV lah, threshold lawak untuk individu adalah berbeza-beza. Apa kau rasa lawak, aku tak rasa lawak and vice versa ) di facebook, tiba-tiba ada orang kasi ceramah. Erk. Itu point orang troll kan? Nak kasi orang lain terlayan dan berbahas dengan apa aku post itu. Kan?

YES. NAIK SATU LEVEL DI DUNIA INTERNET! A newfag no more. You bitches should be jelly naw! =P

Shit aku rasa macam aku ni Rick Astley.

HISB: HEY _UNT!


Saw this online and straight away laughing like a mad woman.

And of course the answer is AUNT. D'oh. =P
By the way this game is called Dirty Minds.
So yeah, it figures right?



HISB: Wordless Wednesday 3


Have a very adorable Wednesday y'all!

HISB: Bentuk-bentuk Najis


Semalam berjalan-jalan di Sunway Pyramid dengan sukasukaheyhey, ternampak Vitagen Healthy Tummies Roadshow . Then nampak infographic ni. Gelak sorang-sorang aku! Tangkap gambar on the spot and share kat facebook, dapat sambutan hangat. Hahahah. So yeah persoalannya di sini, "Adakah najis anda sihat?"

HISB: American College Football.

Found a video on College American football from the perspective of a non-American (Stephen Fry is a Briton). He pretty much summarizes what much of the non-Americans think of the US. But he forgot to mention that this same thing happens hundreds and hundreds of times across the country on any given Saturday in the Fall. And typically before the game, they have some sort of all day tail-gating / party that usually has been going on since early that morning. When I was first introduced to American football back in Penn State, I was like " What the fuck, lawan antara uni je kut, motif semangat bagai masuk ESPN, dapat sponsor Nike bagai, and season tix pun kena book awal-awal, siap boleh jual kat ebay dengan harga lebih mahal. Tak tahannn makkk!"

Yep, (some) Americans take their college football very seriously. It's like a religion. Some schools do rake in bucks with this kind of sport.(including my school, but with the latest news on the sex scandal, I think they are losing money. Kesian universiti aku. Tabah je lah nak!) Well I guess "It's all about the money, it's all about the dum dum duh dee dum dum". True story.

But like what Fry says, it's charming in its insanity. Yep, I'm gonna agree with that ;)


HISB: Kenapa burger nampak cantik di dalam iklan


Zaman dulu:




Zaman sekarang:

McDonald's Versus: Making of... from BranitVFX on Vimeo.

HISB: Perihal Thanksgiving


Terjumpa komik rage ini, Thanksgiving dari pandangan orang Kanada dan orang Great Britain. Membuat aku rasa ingin menulis sesuatu mengenai perayaan Thanksgiving ini.




Kadang-kadang aku rasa mahu tergelak kecil melihat rakan-rakan seMalaysiaku mengucapkan selamat hari kesyukuran kepada er orang Kristian sukasukaheyhey mereka. Apabila terang-terangan itu adalah perayaan tradisi di sesetengah negara (Kanada,Liberia, Amerika, Norfolk Islan, Puerto Rico) . Dan kau tahu siapa yang menyambut Thanksgiving pada minggu ini. Yep orang Amerika. Jadi yang kau pergi ucapkan "Happy Thanksgiving" kat siapa-siapa especially kalau orang itu Kristian atau orang putih tu dah kenapa nyah?

Dan kau nak tahu apa pandangan aku dari orang yang bukan Amerika mengenai tradisi ini? Satu perayaan di mana nenek moyang mereka yang omputih-omputih itu datang ke Amerika dan mencuri segala apa yang dimiliki orang kaum native dan duduk semeja dengan kaum native untuk menyambut kesyukuran di atas dasar "good harvest" . WHAT GIVES? Dan nak tahu dari mana aku belajar mengenai ini? Dari Addams Family. Hahahahaha. :P



Tetapi biasalah kalau kau berlawan dengan orang super Amerikano, mereka akan menyatakan eh itu dipanggil FIRST THANKSGIVING CIK KAK OI, BUKAN THANKSGIVING MODEN YANG KAMI SAMBUT INI. OK, tetapi kalau berfikiran secara KBKK, pencetusnya perayaan tradisi korang ini bukan dari situ kah? It's a pretty fucked up origin dontcha think?


Ala aku bukan Amerikano, jadi aku tidak koser untuk mempersoalkan asal usul perayaan tradisi negara lain kerana asal usual perayaan kita pun aku masih blur. Tetapi yang aku nak persoalkan orang luar yang sukasukaheyhey menyalah artikan perayaan tradisi ini. Mungkin teori asal-usul Thanksgiving adalah pelbagai sehingga susah dikenalpasti. Tetapi sekarang ia dijadikan sebagai satu perayaan tradisi. Thanksgiving zaman moden di Amerika adalah satu hari di mana kau get together dengan family dan mengenjoykan diri memakan ayam belanda dan menonton American football. Tidak berkaitan dengan apa-apa agama. Tidak berkaitan dengan apa-apa bangsa. Kau hanya perlu menjadi seorang rakyat Amerika atau kau perasan Amerikano. Kalau hari Valentine punya lah mencari alasan kenapa kita tidak patut menyambut dan mengucapkannya kepada orang lain. Tetapi korang-korang ini sama sajor ignorant, sukasukaheyhey mengucap tanpa memahami konsep. Hiks. Ucap itu boleh, tapi relevant la wei!!! Ucapkan kepada orang yang sepatutnya. Dan entri aku ini hanya sekadar meng-enlightenkan korang je. Jangan marah ye, nanti cepat tua. :)


Kbye.

HISB: Apa itu 'The Texas Sharpshooter Fallacy'

Korang pernah tak mengalami situasi begini?

Seseorang yang berlainan jantina tiba-tiba muncul dalam hidup kau tanpa diundang. Semua berlaku secara tiba-tiba. Baik punya baik, kenal mengenali satu sama lain. Di sepanjang perkenalan, kau notice bahawa eh engkau dan aku banyak persamaan. Persamaan dari segi benda yang kau panggil erm coincidence. Seperti, mm minat dalam muzik misalannya. Kebetulan kamu berdua suka band yang sama. Band yang boleh dikategorikan sebagai band pilihan hipster maka mesti lah ala-ala unik dan tidak ramai mengenalinya. Jadi kamu pun rasa eh engkau dan aku unik. Tiba-tiba mengenali dia dengan lebih rapat, eh kau suka itu ini macam aku. Engkau benci itu ini macam aku. Eh cerita childhood kita pun seakan-akan sama. Dan bukan itu sahaja, cara kau memandang dunia sama seperti aku.

Dari berkenal-kenal, mula terasa suka. Ahhh. Suka lah dia ni, banyak benda aku boleh bercerita dengan dia. Dan kami ada banyak similarities. Tiba-tiba mesti ada perasanly thinking " Maybe we are meant for each other".

Wait. Stop there. Take a step back.

Jangan mudah terpedaya dengan coincidences.

Cuba berfikir. Berapa tinggi probability engkau nak berjumpa orang se"unik" engkau. Ingat populasi dunia sudah mencapai 7 billion. Engkau rasa engkau unik? Berbillion yang lain pun unik juga. Tapi seunik mana pun manusia, mesti kita ada tendecy untuk menyukai benda yang sama. Kerana fikir secara logik, benda-benda untuk disukai/dibenci mungkin tidak sebanyak mana pun. Jadi probability untuk berjumpa manusia yang tend to suka/benci sama dengan kita adalah sangat besar. Sebab kita semua dibentuk untuk perasanly thinking kita UNIK. BUWEKS. Dan bila kita bertemu dengan seseorang seakan-akan kita, kita menganggap oh ini mungkin fate yang menyatukan kita berdua.

Hahahahaha, mungkin. Tetapi mungkin itu adalah 'The Texas Sharpshooter Fallacy'.

Apa tu?

Kita mencari persamaan di antara dua perkara yang berbeza dan membentuk pattern kita sendiri untuk mengaitkan dua perkara itu. Dalam situasi di atas, engkau dan aku berjumpa secara tiba-tiba, dan mempunyai persamaan, dan aku dengan sukasukaheyhey nya menganggap mungkin kita ditakdirkan bersama.

Hahaha.

Kenapa? Kerana kita manusia. Kita mahu segala yang kita nampak, kita lihat, kita rasa semua bermaksud sesuatu. Jadi untuk membuat dua perkara yang berbeza mempunyai connection antarasa satu sama lain, kita wujudkan persamaan, kita sendiri yang mencari persamaan itu, untuk memberi kita makna bahawa engkau dan aku adalah sesuatu yang bukan biasa.

Hahaha.

Basically dari apa yang aku faham mengenai '"The Texas Sharpshooter Fallacy ini..kita sendiri yang mereka-reka cerita agar kita nampak apa yang kita nak nampak. This logical fallacy is such a downer lah. Sukasukaheyhey menganggap semua coincidences adalah meaningless. Mana boleh kan? Mesti ada maksud. Mesti!

Jadi konklusi aku mengenai fallacy ini.

Aku malas nak ambil kisah. Aku seorang manusia biasa yang perasan unik dan aku suka mencari pattern untuk memberi aku maksud dalam segala yang terjadi dalam hidup aku. So fuck you 'The Texas Sharpshooter Fallacy' , I'm gonna stick with "things happen for a reason". Weks. Korang pulak?

Sumber: Wikipedia

HISB: Clapperboard



Hari ini saya belajar kegunan clapperboard. Selalu nampakkan ada tangan dengan clapperboard dalam pembuatan filem. Ayat standard "Scene _ take _" *claps*.

OK ayat pertama boleh faham lah sebagai identifier untuk that certain scene and take. Clap itu untuk apa pula?

Untuk synchronize audio dan visual. Bunyi dari clapping the board dan visual dari apa kau nampak bila board di clap. So lebih senang nak line up kan bunyi dan visual kan kan kan? Menyenangkan kerja editor.

Mm awesome. Aku tak pernah tahu pun sebab aku bukan budak masscom ke, budak film major ke, budak apa-apa kaitan dengan filem dan produksi.

Bye!

Sumber: Wikipedia

HISB: Kenapa kacang gajus mahal.



Aku suka makan kacang gajus. Sedap kut. Tapi mahal. Dan aku macam terfikir lah tadi masa tengah munch munch kacang gajus, kenapa lah kacang gajus mahal? 40 gram pun dah 3 ringgit lebih. Dah lah tak puas pun aku makan! Padahal gajus boleh tanam kat Malaysia kut. Sebab dia dia perlukan iklim tropika. Macam negara kita lah kan?




Sekali rupa-rupanya it's not about the planting ke apa. It's about the nut itself. Hendak dijadikan cerita, buah gajus adalah buah beracun. Di sekeliling buah, terdapat toksin seakan-akan toksin dari poison ivy. Untuk membuang toksin itu, a proper roasting should be done. Bukan boleh panggang sukasukaheyhey. Kena panggang kat luar, sebab kalau kau panggang dalam rumah, takut boleh meracuni paru-paru kau. No kidding. No wonder lah mahal, sebab nak process dia pun sangat labor intensive. Nak kena roast lah. Lepas kena roast kena buang shell. Sebab shell tu lah gajus tidak boleh dimakan sebegitu sahaja.

Jadi cuba kau bayangkan, orang-orang yang first-first discover pasal gajus ni. Mesti ada sampai mati kan? Ye lah nak tahu apa lah boleh makan kat gajus ni. Mesti dia cuba buah dulu!! Maka marilah berterima kasih kepada insan-insan yang berani ini, kerana mereka, kau boleh makan kacang gajus dengan selamat! Dengan itu kalau orang tengah makan cashew nuts yang mahal itu dan complain "Mahal la cashew nuts ni." Kau buat muka pandai dan berkata " Sebab .... (insert apa yang aku cerita kat dalam entry ni) " Sekian terima kasih.

Sumber: Wikipedia

HISB: This kinda hits close to home...


for some people, I guess. Not me of course! Deactivating FB is really not my thing. I rely on FB to communicate with my bandmates and to keep track of our future plans. (We don't live in the same area, and we don't see each other every freaking day as we have other things to do like...mencari nafkah untuk kehidupan). I only block people on facebook. A lot of them. =)

HISB: Let's Adopt









Adopt one furry friend today.

Muka baru bangun tidur
&
Willie!



HISB: Destiny.


So which side are you on, Calvin or Hobbes? Of course, according to my faith I should be on Hobbes' side. But I can't deny that all the astrology crap seems so pretty interesting, makes it's hard for me not to read them. Right? Right? You have to agree with me on this. Hehehe.

From Calvin's point of view (or how I interpret it), he thinks that if the actions were determined by the stars aka astrology, it means that in whatever we do, we don't have to feel... ermmm...guilty about the consequences. Why? Because it's already pre-determined by the movement of the stars. Huh? Does that mean we can blame the stars instead of self? *shrugs*

But come to think of it, I don't need the stars to determine what's good or bad for me. We have our own qada and qadar. The difference between astrology and qada qadar, we can't predict our future just by looking at something, can we? So we do what we do, in the end, it is up to HIM to execute or abort it. Right right? And yet it has the same effect as the determinism idea highlighted by Calvin, which is, we shouldn't feel THAT guilty if things don't go our way. And of course the most important thing is don't forget to learn something from whatever we do. LEARN!!!! NEVER STOP LEARNING!!! Life is all about trial and error. There's always up and down. =)

Shit this is why I adore Calvin & Hobbes. It's not a simple strip that makes you go HAHAHAHAHA aimlessly like a fucking moron. They make me... think. How I wish they would make a comeback. Sigh.

Ok enough of deep thinking. Let's sleep! XD

HISB: Where's Waldo? Why's Waldo? How's Waldo?

Yeah instead of asking where, why don't we ask why? Why is always my favorite Wh- question.

Erm.
Let's ponder.


I would much prefer to watch Waldo contemplate his existence rather than getting lost. Well it's just me being.. *ehem* all philosophical. *muntah darah*

Or maybe once in a while, we should ask how is he instead? *shrugs*


p/s: Wally is the original name for British Version. Waldo is for the US and Canada. =D

HISB: Commitment


Gosh xkcd, can you stop reading my mind. It's kinda creepy.


Source:xkcd

HISB: Loved & Lost


Sangat setuju dengan pernyataan di atas. Aku tidak mahu menjadi the psycho dan aku sama sekali tidak mahu hidup bersama dengan seorang pyscho. Dan kerana pemikiran sebegini, aku masih forever alone sampai lah sekarang. Hahaha. Konfesi berani mati!

Cinta itu buta. Ya aku tahu. Bila kau jatuh cinta, kau tend to buat alasan untuk menahan perangai buruk kekasih yang tercinta dan juga sukasukaheyhey buat illogical rationalization mengenai semua kesalahan dia. Dalam bercinta perlu lah ada toleransi kan? Persoalannya, toleransi ada hadnya kan? Siapa yang setkan hadnya?

Tepuk dada tanya lah diri.

You can't be fucking blind your whole life right? I mean you should have your limit. People do have flaws. Tolerable flaws and intolerable flaws. If intolerable flaws > tolerable flaws, I think it's a clear sign right? And plus, kalau kau confront kau punya significant other, and they refused to ch-ch-ch-change, what's next then? Kau kena tahan benda tu sampai akhir hayat? Sheeesh. I personally can't brain that.

Sigh. Mungkin kerana kita diajar dari kecil lagi, cinta itu adalah perasaan yang paling indah untuk dirasai oleh setiap insan. Ye, memang betul. Pada permulaannya. Tetapi untuk cinta itu bertahan untuk selama-lamanya menahan segala ribut badai yang melanda, adalah satu pilihan. Pilihan masing-masing. Kau pilih untuk stay dan fight. Kau pilih untuk stay dan bertahan. Kau pilih untuk stay dan mencintai serta dicintai. Dan untuk tidak menyelamatkan cinta itu juga, adalah satu pilihan.Dan kerana itu lah aku masih forever alone, sebab aku berani untuk merasai cinta tetapi aku tidak berani untuk membuat pilihan. Dan kalau kau berani, good for you!!! Hahaha. Apa aku mengarut ni? Entah aku pun tak faham diri sendiri. Mungkin lebih bagus aku cuba memahami diri sendiri dulu sebelum aku memahami orang lain untuk hidup forever and ever dengan aku.

Lain orang, lain cara fikirnya kan. And after all it's your sukasukaheyhey life!! Jadi tolong jangan tanya "Oja bila kau nak ada boyfriend/kahwin/nak jadi normal macam wanita lain" banyak kali. Dan kalau tuhan dah takdirkan aku sebagai forever alone, nak buat macam mana, redha je lar nyah! *shrugs*

Sekian.

HISB: What is maturity?


Check out this image named "The Maturity Climb" (please click for larger view) and figure out which one are you. The green goat? The red goat? Or a little bit of both? Or are you still climbing to reach the top of the mountain?


The term for maturity itself is very broad. Some people see it as a goal, some people (like me) see it as a journey. At some point along the journey,a terrifying revelation occurs to me.. that..I actually have no clue what is going on and I still don't know that much. And I don't think the people around me have the answers as well. They act like they know everything, but the question is, DO THEY REALLY KNOW EVERYTHING? *shrugs* So what should I do now? Panicking like it's the end of the world? Or just follow Dory (from Finding Nemo)'s chant "JUST KEEP SWIMMING" and learn?

I don't know. What say you?

Source: Virus Comix

HISB: Eh SPM lah!

Oh hari ini bermulanya SPM.

Selamat maju jaya!

Kakak/Makcik Ojamoja dulu masa SPM dapat 8A 1B. B fizik sebab fizik babi.

Bila orang cakap "Pandainya ojamoja".

Aku akan explain kenapa aku dapat keputusan ala-ala cemerlang.

5 bulan sebelum SPM, ayah tersayang meninggal. I was in denial for 3 months. Mostly masa tengah denial ,banyak fokus kat buku. Sebab bila belajar sungguh-sungguh tak ingat, kita tend to lupa apa terjadi di sekeliling. Bila habis belajar je baru teringat "Eh ayah aku dah takde". Lepas tu sedih. Then ulang balik belajar. Jadi seperti orang mengambil rokok, dadah, alkohol untuk melupakan sesuatu yang perit. Aku buat latihan add maths banyak. Baca fakta-fakta biologi (fav subject!!) sampai aku boleh reka analogi biologi kepada kawan-kawan agar mereka faham. Fizik macam haram sikit, sebab fuck I hate physics. Cara aku berimaginasi tidak go hand in hand with physics. Aku tidak dapat imagine electric current. Aku tidak dapat imagine gravity force or any kind of force. Aku tidak dapat imagine gelombang. All the terms, all the calculations are just bizzare to me.

Dan kerana itu aku mengambil Bioteknologi. Tiada fizik babi perlu dipelajari.

Mungkin bagi sesetengah orang SPM tidak lah penting. Kau boleh berjaya walaupun tidak excel SPM. Memang lah. Kau boleh berjaya kalau tidak pergi sekolah pun. Tetapi kau kena faham, antara salah satu tips untuk menuju kejayaan, cuba berusaha untuk mengecapi kejayaan dari awal lagi. Keyword dia USAHA. Nothing to do with penting atau tidak penting. Kalau kita berlatih untuk berusaha untuk mencapat keputusan yang cemerlang, Insya Allah pada masa hadapan tidak kekok sedikit nak usaha. Sebab kita memahami konsep usaha.

Usaha, lawannya, ambil sambil lewa.Yang mana bagus? Yang pertama menjanjikan kebarangkalian untuk berjaya lebih tinggi berbanding dengan kedua. Kan? Berusahalah untuk menjadi lebih baik regardless usaha itu penting atau tidak. Anggap ini sebagai satu latihan untuk meniti kehidupan akan datang yang sudah pasti memberi engkau lagi banyak onak dan ranjau.

Echeh.

Basically apa yang aku nak cakap... fuck you kalau kau cakap SPM itu tak penting pun. Jangan matikan semangat orang yang mahu melakukan terbaik dalam hidup mereka. =)

HISB: Kepada sesiapa yang suka menipu.


Lelaki yang suka menipu untuk kepentingan diri sendiri semata-mata tanpa memikirkan consequencenya terhadap individu lain adalah lelaki yang tidak mempunyai telur. Perempuan yang suka menipu untuk kepentingan diri sendiri semata-mata tanpa memikirkan consequencenya terhadap individu lain adalah perempuan yang tidak mempunyai ovari.

Fuck both of you.

You should be ashamed of yourself dan pergi menyepak telur/ovari masing-masing sebab telur dan ovari kau itu tidak berguna nak menghasilkan zuriat sebab engkau pentingkan diri sendiri, menganggap orang lain sebagai sampah sarap, jadi aku kesian kat zuriat engkau dijadikan sperma yang keluar dari telur seorang penipu dan ovum yang keluar dari ovari seorang penipu. Please do humanity a favor by NOT REPRODUCING!!!! Dan aku harap kau baca tohmahan aku ini agar telur/ovari kau rasa ngilu.

Stay fucking away from me you good for nothing humans!!!!!!!!!!!!!!

HISB: Twitter, Facebook, Blogspot.


Pergi twitter, banyak duk asyik retweet quote-quote jiwang. Tak pun duk mengutuk Rosmah. Kalau setiap hari Ahad time 12.30, boleh nampak orang duk mengutuk Melodi. Kalau malam sikit weekdays orang buat ulasan drama apa tah kat tv 3 tu. Kalau ada special event macam bola, ha amik lah time tu semua dah layak jadi coach negara. Kalau ada event anugerah malaysia punya, ha semua dah boleh jadi fashion police. Best jugok, tak payah aku tengok tv and tak payah baca paper jugak. Sebab kat sana segala jenis journalist bertauliah or tak bertauliah semua ada. Tak kering informasi. Tapi aku menyampah dengan quote jiwang yang diretweet berulang-ulang kali. Lelaki perempuan sama ja. Berjiwang pun toksah lah 24/7 nyah. Aku tau hang retweet quotes tu hang nak BF,GF,CRUSH hang nampak kan? Hahahahah.

Pergi facebook, banyak duk forward itu ini haram. Semua dah jadi macam ustaz & ustazah dah. Bila aku tanya mana hang dapat info ini and tanya macam-macam, hang tak boleh jawab pulak. Hang cakap hang menyebarkan info ini sebagai amanah hang sabagai umat Islam. Ok itu aku faham, tapi hang sebar ja pakai hentam tak check kesahihan, tak ka hang rasa cam hang sebaq ajaran sesat? Sebar-sebar jugak but at the same time kasi la orang yang baca tu decide sendiri benar atau tidak. Ini tak,terus jatuh HARAM! Tak kasi ruang nak persoalkan lansung. Dan ini aku bukan cakap pasai benda-benda yang tertulis terang tang tang dalam Al-Quran kata haram ka apa ok. Ini cakap pasai benda yang orang suka-suka cakap haram sebab depa rasa depa dah setaraf mufti.

Pergi blogspot, jalang-jalang tengok blog orang. Tengok blog2 yang ramai followers riban-riban mesti blog yang stock perempuan comel, setiap entry dia memang ada muka dia duk buat muka comel macam aku selalu buat, tapi dia memang betul comel la, sebab aku haram muka macam jambatan tak siap. And blog entry dia selalu nya er menjaga kecantikkan, mundane activity dia di rumah, aktiviti sosial comel-comel dia dengan kawan-kawan. Tulis macam tu je dah riban-riban followers. Mungkin orang baca blog ini macam orang kat India tengok cerita Hindustan. Nak escape dari dunia realiti yang membosankan. So syok la baca orang shopping itu ini, pakai make up itu ini, beli bag itu ini. Entah lah. Sebab aku pun ada guilty pleasure aku iaitu suka baca blog xiaxue. Best kut wei. Sebab dia suka comel-comel tapi at the same time dia bitchy gila nak mampos. Lepas tu dia bijak nak mengenakan orang. Bukan la aku nak cakap Xiaxue tu semua benda pasal dia best. Tapi yang pasti lepas baca blog dia aku belajar something lah. Sebab KBKK Xiaxue ni boleh tahan jugak. Suka aku!

Aku duk complain pasal benda-benda ni selalu, tapi bila masuk dunia internet memang benda-benda ini lah aku duk melangut tengok. Syiok tengok kerenah orang ramai di dunia internet. Rasa macam kat mall, kau duduk tepi lepak tengok orang lalu-lalang and create all the perceptions pasal orang yang kau nampak based on the way they talk, they dress, they act. Cuma beza dalam internet hang judge dari ayat2 dia guna, benda2 dia share, benda dia complain. Hahaha. Like how you guys are judging me now. Tetapi itu persona internet, persona yang ditunjukkan, sepertimana aku judge orang lalu-lalang kt mall, itu hanya satu persona aku nampak dari mata kasar. The real them? Siapa yang tahu?

MEREKA DAN KELUARGA MEREKA. And of course the one and only, Allah S.W.T. =)

Ini adalah entri mengarut ketika bosan dan mengantuk.

HISB: I'm not a pastry



The real story behind this, the kid actually wrote that. After his picture was taken, he was asked to write down the answer to the question "What are you?". Hahaha comel je dia ni.

HISB: Futurama di sebuah negara Arab


Kartun kegemaranku!!!Tengok Leela! Siap dia tambah baju biru nak kaver keseksian original. Tak tahu pulak aku kat Arab sangat strict sampai kartun pun tak boleh seksi! Dengar kata, Bender dalam versi Arab, bukan minum arak macam versi ori. Dia minum minyak. Like seriously. And kalau ada karakter pakai skirt dia tambah leggings. Yang pelik nya futurama ini banyak mesej anti-tuhan kut dan agak berat jugak. So motif nak censor cleavage berusaha sangat? Baik terus jangan tayang. Hehehehe.

HISB: Apa maksud di sebalik logo VAIO.


Ia bermaksud perubahan dari analog ke digital. VA --> gelombang analog, IO --> kod digital binari. Shit aku baru tahu!! So yeah, aku kagum. Dan aku harap kepada sesiapa yang baru tahu macam aku, juga merasa kagum. Kbye.

Sumber: Wikipedia

HISB: Question Everything


When you are ready to question everything,
remember to put on you armor and be fully prepared to be questioned as well.



HISB: Bahasa Inggeris adalah bahasa pelik.


Siapa pernah belajar/tinggal di luar negara, di mana bahasa rasmi negara itu adalah bahasa Inggeris? Pernah kah anda sebagai seorang bukan native speaker, rasa sedikit frustrated bila manusia di negara tersebut menguna idioms, figures of speech.slang terms, colloquial phrases yang anda kurang faham dan buat anda berfikir "What the fuck kau cakap ni, aku tak faham la bodoh". Hahah sebab aku selalu. Ye lah my ingirisu not as best as you guys punya. I is suck in ingirisu. You can zee from my blog what?

I digress. Aku bukan nak cerita berapa bodohnya English aku. Aku nak perkenalkan seorang youtuber yang aku minati. Dia seorang DJ yang berasal dari Jerman yang kini menetap di Amerika. Apa yang best pasal channel dia adalah kisah monolog dia berwtf mengenai orang Amerika punya idioms, figures of speech,slang terms. Sila ambil perhatian ini adalah pandangan dia dari seorang bukan native speakers. So I guess aku, engkau dan sesiapa yang bukan native speaker boleh memahami frustration dia. And at the same time rasa geli hati sangat. At least dia berani ber-wtf bukan macam aku, menerima dengan hati terbuka, jarang mempersoalkan. Bodoh sombong kata kan. And regardless of whether this guy is acting or not, he is absolutely hilarious. Whatever yang menganjing bahasa orang putih, aku enjoice. But you have to admit it, English is a pretty strange language. Right right right? =P



Ch-ch-check his channel out yaw.

Party Pooper




Daddy Long Legs




Shooting Fish In The Barrel



HISB: I hate slow walkers.

I can't stand slow walkers especially when I'm rushing to my work place from the LRT early in the morning. Seriously slow walkers, what's your deal? Do you like seeing me doing all the karate chops to pass through you people? Do you realize you're impeding traffic? If you are up for a leisurely stroll, please oh please do me a favor by walking close to the side of the hallway, aisle, sidewalk, whatever and go as slowly as you like.

So the main question is; what should you do when you encounter slow walkers who block the flow of traffic and make you go FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU early in the morning?

I have 2 solutions for you guys.

Solution 1

Do the scumbag bison way.




Solution 2


Do the polite Japanese way!!




I'm gonna try the scumbag bison way first. Will let you guys know the outcome. =P

HISB: Fuwa fuwa Pic #1

This is my friend one perfect example of photoshop done right.


It's come to my realization that my sukasukaheyhey is turning into tumblr with me posting pics and vids. I feel so hipster. Damn, where's my mojo I need to learn something new and controversial! =P

HISB: Happy Song.

Q: What song, that when you hear it, instantly makes you happier?
A:



So what's yours?

HISB: Such is life.


And I'm still stuck in the first frame. Shit.

HISB: My professional ambition

Yes I'm climbing the corporate ladder step by step just to realize this dream of mine.

HISB: Neil Patrick Harris

To those straight people who diss gay people like they have done all the wrong things to you in life but at the same time still think Neil Patrick Harris is cool and he's like your idol thanks to this character as Barney Stintson in How I Met Your Mother, this picture is for you.

NPH, Partner and kids.
And I know boycotting gay people and idolizing NPH are not mutually exclusive, but fuck you. I'm just being childish and trying to find things to poke fun at you, homophobes. I know you like him because of his character as a straight man is awesome, but it's my duty to remind you that one of the many reasons of his awesomeness is because he's gay and proud to be one. And look at his family, awwww aren't they shooooo cute together? =P

HISB: Fake Orgasm

Hari ini saya belajar bukan hanya manusia seperti saya boleh memalsukan orgasm. Ikan juga boleh!!! Dan ikan itu adalah ikan trout!



Kenapa dia memalsukan orgasmnya? Nak jaga hati ikan jantan kut. And lepas tu nak pergi cari better partner untuk tujuan persenyawaan. Ye lah kan harus mencari baka yang bagus untuk persenyawaan. Sperms are cheap, their eggs are not. =P

Jadi lepas ini boleh lah buat lawak:

Apa persamaan wanita dan ikan trout?

Heheheh.

Sumber: New Scientist

HISB: Emerson Moser



Emerson Moser adalah seorang molder krayon untuk Crayola dan telah berkhidmat selama 37 tahun. Satu fakta menarik mengenai dia, dia adalah buta warna. Dan dia hanya memberitahu tentang perihal ini selepas dia bersara.

Funny right? It's like lepas kau buat kerja kau semua dengan jayanya, kau dengan sukasukaheyhey buat muka selenga and cakap:

"Oh, by the way, I had no idea what the hell I was doing"

Btw, buta warna diakibatkan oleh gene resesif X. Resesif adalah di mana, untuk perempuan kau perlu ada dua X yang resesif untuk menjadi buta warna, dan untuk lelaki kau hanya perlu mempunyai satu X yang resesif. Gene perempuan kan XX, gene lelaki XY. Maka kebarangkalian untuk golongan yang mempunyai penis untuk buta warna adalah tinggi dari golongan yang mempunyai vagina (kerana kami ada extra X untuk membantu kami!!). Maka sebagai seorang yang mempunyai vagina saya rasa bangga. =D #nerdy talk.

Sumber: Wikipedia

HISB: A Cold Week.


This picture pretty much sums up my whole week.

HISB: Cooler than Ojamoja


Suka sangat Mike Posner. Suka sangat cara dia nyanyi! Jadi Ojamoja pun sukasukaheyhey tiru Mike Posner dengan fail-nya. Kasi can la wei. Selalu nyanyi lagu comel kan nak jugak try ala-ala R & B. =P

HISB: Orang Cina vs Orang Jepun


Pada zaman Perang Dunia Kedua, majalah TIME mengeluarkan satu guide untuk pembaca membezakan orang Cina dan orang Jepun. Ini mungkin kerana pada ketika itu terdapat keganasan berunsurkan benci, ye lah kan, Jepun kan pernah sukasukaheyhey baling bom kat Amerika. Dulu mesti banyak kes orang cina kena belasah tak pasal-pasal, nampak mata sepet je omputih terus belasah. Jadi ini guide untuk pembelasah membelasah the right person lah kut.


Tetapi sekarang dah 2011, benci membenci kerana perkara lama mungkin tak relevant kut. Bak kata kawan aku Ummi di kota New York yang sedang sabar menanti kelibat Jake Gyllenhaal (sebab mamat ni tinggal kat NY) muncul di depannya:

People who are unnecessarily hung up over the past is like being pissed with Eve for biting the apple.

Aku setuju Ummi. Aku setuju!

HISB: Jackie Chan


Kerana lagak stunt yang melampau-lampau, Jackie Chan dan team stuntnya telah di-blacklist oleh semua syarikat insurans. Nasib baik Jackie Chan ini awesome dan bertanggungjawab maka, dia dengan sukasukaheyhey nya akan membayar dengan duitnya sendiri sekiranya apa-apa terjadi kepada kumpulan stuntnya.

You hurt in my movie? I'll take care of you my whole life. That's my promise.

Now tell me what's not to love about this legendary actor?

Sumber: Reddiff

HISB: For non-muslim only


Hari ini baca The Sun. Then belek-belek. Ternampak satu iklan di classified. Baca je lah dah sebab memang terpangpang kat situ. Well from what I read, it does sound like a Christian prayer. Lepas tu kat bawah ada tulis:

"for non-muslim only"

Aku macam "duh". Rasa kesian kat diri sendiri sebab aku tidak perlu guna KBKK aku dah, sebab perlu diberitahu doa apa yang untuk aku, doa apa yang untuk orang lain.

Ye ye aku faham ini adalah sebagai langkah selamat untuk orang-orang non-Muslim tidak dituduh menyesatkan orang Islam. Semua benda dah kena ada black and white dah. Tak boleh pakai agak-agak dah. Ye lah nanti kita kena berHIMPUN lagi untuk menyelamatkan akidah orang Islam Malaysia. Sigh. Benda yang remeh dibesar-besarkan. Bila lah nak masuk dalam kepala sesetengah orang, membaca doa orang Kristian (tanpa niat) tidak membuat kau menjadi Kristian, pergi masuk church tidak menjadikan kau kristian, pergi ceramah orang Kristian tidak membuatkan kau Kristian. Kita semua tahu macam mana nak jadi murtad: Niat, Lafaz, Tukar agama/kepercayaan.

Kes-kes aku tengok sekarang, instead of fikir kenapa orang murtad, banyak orang mencari siapa yang perlu dipersalahkan dalam hal-hal murtad ini? Dan apa aku lihat di sekeliling aku, ramai orang dari my side menyalahkan the other side. Which is agak WTF bagi aku. Sebab bagi aku agama masing-masing ada agenda dia sendiri. Tujuan utama yang pasti di dalam agama, menuju ke arah kebaikkan. Dan tidak boleh dipertikaikan lagi, masing-masing mahu meramaikan umat. Secara lansung atau tidak lansung. In the end, yang membuat pilihan adalah tuan punya badan juga. Engkau boleh cakap itu hanya "for non-Muslim only", tetapi itu tidak memberhentikan aku dari bertanya doa ini untuk apa? Siapa Saint Jude? Kenapa doa ini untuk dia?

Dan aku google, oh hari ini adalah Feast Day untuk Saint Jude. I'm not sure what Feast Day is. Macam some sort of remembrance day kut. So I guess now I know why the prayer is there. Jadi sebab aku dah tahu, adakah aku dah Kristian? Nope. Jadi kenapa perlu ada statement itu? Sila ambil perhatian ye semua, that particular statement won't stop you, i and people like us from being curious. And yes, that's where the main problem lies. Curiosity. Kerana rasa curious, yang baik boleh menjadi kurang baik, yang kurang baik menjadi baik. Jadi tidak boleh disangkal lagi, orang yang murtad ini selalu nya curious.

Jadi persoalannya sekarang, bagaimana hendak membunuh rasa curious? Hahaha. Possible kah? Manusia mana yang tidak pernah curious? Kasi ubat dungu? Matikan segala sel otak? I don't know man, because I'm as curious as Curious George. I guess it's all in your mind. Your mind, your decision. Anggapkan external factors itu hanya pemangkin atau mungkin sebagai buffer. Yang pasti, yang membuat keputusan adalah engkau. Jadi kalau dalam mahkamah penundingan jari, you can always count on me to tunding jari kat kau instead of at others.

*sigh*

Kalau begini caranya, mungkin lepas azan dilaungkan, lepas doa selepas azan dibacakan, tiba-tiba ada annoucement dari bilal "for muslim only". Baru adil dan saksama kan? Yes yes, Malaysia adalah negara Islam. Majoriti 60% adalah Islam. Dah kata majoriti, apa-apa depa buat tak boleh dipertikaikan. Tetapi aku sebagai rakyat selalu konpius, nak bawak manifesto 1Malaysia, tapi at the same time segregate nak mampos. Macam ada krisis identiti pun ada. Entah lah wei, benda macam ni kalau bahas pi mai pi mai tang tu jugak. In the end orang akan salah external forces juga. Sebab culture menunding jari adalah culture kita. Tapi kita semua kena ingat "Kalau tak ada angin, masakan pokok bergoyang". Dan angin boleh datang dari pelbagai arah. Untuk menyalahkan 100% ke pada satu-satu pihak dah macam situasi "The pot calling the kettle black" pulak. Sebab apa yang kita tak nak orang lain buat kat kita, kita pun buat jugak. Bukan ke?

Point aku dalam entri ini, berhenti tunding jari, instead fokus dalam mencari jalan penyelesaiaan. Tunding jari membawa rasa kebencian yang tidak perlu. Apa yang buruk kita elok kan, apa yang elok kita lagi elok kan. Stop blaming each other. Stop spreading hate like what the western part is doing to us. Rasa sakit tak bila orang panggil orang kita terrorist? Orang kat sana wa cakap lu tengah duk spreading hate kat all religions tau. Maka kat sana aku rasa orang yang beragama lebih sepakat lah. Kita kat sini sukasukaheyhey duk spreading hate membenci agama lain. What a stupid way to waste time and energy.
Sepakat membawa berkat. Tak sepakat, tak berkat wa cakap lu.

Selamat hari Jumaat.

HISB: Perihal bola.


Kadang-kadang aku rasa kenapa orang Malaysia bersemangat mengikuti Liga Perdana Inggeris umpama bola adalah segalanya.. kerana ini sahaja masa mereka dapat menjadi seperti kanak-kanak 10 tahun dan mengejek-ngejek pihak lawan dengan memberikan gelaran seperti Arsengal, Liverfool,
Chelshit dan macam-macam jenis gelaran lah. Budaya anjing-menganjing memang sangat popular di kalangan mereka-mereka kipas susah mati bola.

Kalau korang doing it for fun, untuk mengeratkan silatulrahim. good for you. Tetapi kalau ia dilakukan untuk menyakitkan hati sampai mencari gaduh di dunia realiti, HAHAHAHAHAHAHAHAH GROW FUCKING UP LAH!

Walaupun aku suruh korang grow fucking up, aku sebenarnya dengan tidak malunya mengaku, aku suka tengok korang mengejek sesama sendiri. Rasa macam hahahaha comel. Comel memang comel, tetapi ingat ye kawan-kawan apa yang berlaku di dalam dunia bola, stay di dalam dunia bola. Whatever it is, please keep people like me, the special group yang tidak mengerti apa bestnya bola , entertained dengan your funny menganjing remarks. Aku rasa di setiap perlawanan bola yang utama, mesti aku tidak jemu meng-refresh newsfeed dan twitter hanya untuk melihat ke-kelakar-an korang semua.

=P

HISB: Siapa engkau di internet?



"Information is powerful but it is how we use is that will define us"

Maksudnya:

  • Kalau kau mencari mindless gossips dan menyebarkannya kerana rasa seronok menjaga tepi kain orang, kau adalah seorang mindless gossiper.
  • Kalau kau mencari informasi pasal orang kau suka, dan mengambil point-point penting untuk mengambil hatinya, kau adalah seorang stalker.
  • Kalau kau mencari informasi pasal orang kau tidak suka, dan mengambil point-point penting untuk menyakitkan hatinya, kau juga adalah seorang stalker.
  • Kalau kau mencari propaganda dalam internet, dan menyebarkannya, kau maju selangkah dalam menjadi politikal dan mahu orang mengikut engkau.
  • Kalau kau mencari link-link untuk memuat turun muzik,rancangan tv dan filem-filem untuk personal use, kau adalah seorang yang cheapskate (macam aku)
  • Kau kau mencari informasi untuk mencari jawapan untuk semua KENAPA dan bersedia untuk memandang jawapan itu dari segala segi yang wujud dan cuba berfikir secara serasional mungkin, kau adalah sukasukaheyhey. =P

Senarai ini mungkin boleh menjadi sepanjang Sungai Rejang. Tetapi aku malas.

Kerana siapa aku untuk meng-define engkau, kan?


Tepuk dada, tanyalah diri "Siapa aku di internet ini?
"

HISB: Gambar-gambar JRock No Tamashii 2 !!

Kerana ada orang yang tiada facebook bertanya bila nak post gambar JRock No Tamashi, maka sebagai orang yang bertanggungjawab aku menayangkan gambar gedik ku di sini. Be warned that my pics will majorly use up your bandwidth. Padan muka!!! Heeeeeeee XD

All the bands!!

Btw, JRock No Tamashii 2 was awesome. Jumpa manusia-manusia awesome dari pelbagai bangsa. Memang event 1Malaysia. Kalau boleh rasa nak rewind and make it stay a little bit longer. I love you all awesome people. I hope we can do this again in the future!!!

desu! in wonderland

Atas pentas (cilok dari i-amtv):


Gambar berkumpulan (cilok dari i-amtv):




Gambar gedik:

ojamoja the vocalist sebagai Alice


Daruma the bassist aka the leader sebagai The Hatter

Min the lead guitarist sebagai Cheshire Cat

Aiman the keyboardist sebagai White Rabbit


Alice dibuli


Video (cilok dari Faiz):


OK a few days ago, ada seorang wanita meroyan di twitter mengutuk aku cakap aku buruk dan tidak sedar diri dah tua. Very classy! Aku tidak tahu apa masalah kau sebenarnya. Sekiranya fakta aku buruk dan tidak sedar diri itu membuatkan hidup kau tidak keruan. Maafkan aku. Kerana bukan ku pinta dilahirkan sebegini. Dan aku pretty much happy being buruk dan tidak sedarkan diri. Sekian terima kasih. =)